top of page

Panini eredivisie 1978-2005

klik op de plaatjes voor meer info

hier hoort het zakje voetbal 78
panini 78 .jpg
achterkant panini 78.jpg
waardebon Panini VOETBAL 78 1.jpeg
waardebon Panini VOETBAL 78 2.jpeg

VBPN zoekt het zakje van de uitgave van 

"VOETBAL 78".

Wie kan ons daaraan helpen?

Nadat Ajax de Champions League had gewonnen, was voetbal en het verzamelen van voetbalplaatjes in Nederland ineens erg "hot".

Panini bracht voor het eerst (en ook voor het laatst) een serie uit van de 2e seizoenshelft van de eredivisie. Niet onder de naam Panini, maar onder de naam: "Junior Stickers". 

Van 2001 t/m 2003 bracht Panini geen series en albums uit van de eredivisie. Wel kwamen er van de uitgever diverse albums van Ajax, PSV en Feyenoord op de markt. Ook startte Panini in 1999 met albums over de Champions League.

Vanaf 1970 heeft Panini World Cup-albums uitgebracht. Iedere WK verschijnt er een nieuw album met daarin de (voor)selecties van de nationale teams die aan het WK deelnemen. Het eerste album: "World Cup Mexico 70" is in de loop der jaren, mondiaal een geliefd verzamelobject geworden.

Sinds 1980 brengt Panini om de 4 jaar albums uit van de Europese kampioenschappen voetbal.

Overal ter wereld brengt Panini series uit van nationale competities. Daarnaast zijn er talrijke series in omloop gebracht buiten de grote voetbal-evenementen om. Zoals series van Europees clubvoetbal (tegenwoordig Champions League) , emblemenseriers en sinds 2016 series die wereldwijd worden uitgegeven (Fifa 365).

Sinds 2006 brengt Panini ook structureel tradingcards op de markt. Onder de naam "Adrenalyn XL" verschijnen er cards van diverse evenementen.

In Nederland verscheen n.a.v. de Euro 2017 Women het eerste album aangaande damesvoetbal.

bottom of page